Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, dijital sistemlerden devre teknolojilerine, güç ve enerji sistemlerinden sinyal ve haberleşme mühendisliğine kadar çok çeşitli branşların temel yapı taşlarını sağlamaktadır. Bölümümüzün lisans eğitimi ve araştırmada mükemmelliğe kendini adamış birinci sınıf öğretim üyesi kadrosu, devre tasarımı, dijital sistemler, otomotiv, sinyal işleme, optik, mikrodalga, yenilenebilir enerji ve haberleşme gibi konuları keşfeden öğrencilerimize rehberlik etmektedir.

Öğrencilerimiz, öğrenci-öğretim üyesi iş birliğini desteklemek için tasarlanmış araştırma ve öğretim laboratuvarlarını kullanarak elde ettikleri kuramsal bilgiler ve uygulama becerileri ile sektördeki ihtiyaçları karşılayacak sistemleri kurgulayabilen, gerçekleyebilen ve test edebilen, takım çalışmasına ve disiplinler arası çalışmaya yatkın bir mühendis kültürü ile yetiştirilirler.

Matematik, fizik, kodlama ve zorunlu elektrik-elektronik mühendisliği dersleriyle sağlam bir temel oluşturmak üzere tasarlanan müfredatımız, seçmeli dersler vasıtasıyla öğrencilere günümüzün öncelikli teknoloji alanlarında derinlemesine uzmanlaşma ve gelişmiş sistemleri ve uygulamaları keşfetme esnekliği sağlar.

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları dünyanın dört bir yanındaki insanların sağlığını, güvenliğini ve yaşam kalitesini iyileştirici, hayatlarını kolaylaştırıcı elektronik ürün ve cihazlara daha yeşil, daha enerji verimli çözümler geliştirebilirler. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin girişimci üniversite felsefesi doğrultusunda işletme konularına ve sektör bilgilerine de hâkim olan öğrencilerimiz teknoloji tabanlı yeni şirketler kurabilmektedirler.