Hakkımızda

Engelsiz Biriminin amacı, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini temel alan faaliyetler ile engelli öğrencilerin kampüs hayatını kolaylaştırmak, öğrenimlerini destekleyici fiziksel ve idari düzenlemeleri planlamak ve öğrencilere sosyal-kültürel alanda destek sağlamaktır.

Bu birim; Özyeğin Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren ve özel desteğe ihtiyacı olan her öğrenci ile nitelikli iletişim kurarak fakülteler ve idari birimler ile iş birliği içerisinde çalışmalar yaparak engelli öğrencilerin psikolojik, akademik ve sosyal gelişimlerini destekler.

Ek olarak, her dönem başında engelli öğrencilerin bilgisi ve izni dahilinde aldıkları derslerin akademisyenlerine öğrencinin durumunu ve ihtiyaçlarını belirten bilgilendirme e-postası atılmaktadır. Bu kapsamda, ders ve sınav ortamlarının engel durumuna göre seçilmesi veya düzenlenmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Engelsiz Birimi akademik alanda kısmı zamanlı çalışan öğrenci desteği aracılığıyla ders materyallerinin erişilebilir formata dönüştürülmesini sağlar. Ayrıca, bu birim hizmet alan öğrencilerin akademik hayatları süresince karşılaşabilecekleri ilişkisel, akademik ve sosyal problemlerle baş etmelerine yönelik bireysel psikolojik danışmanlık ve önleyici, koruyucu, iyileştirici atölye çalışmaları gerçekleştirir.

Engelsiz Birimi, Özyeğin Üniversitesinin her öğrencisinin engelliliğe dair farkındalıklarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapar. Engelsiz projeler kapsamında tüm öğrencilerin toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci geliştirilmesini destekler.

Engelsiz Birimi Mail Adresi
specialneeds@ozyegin.edu.tr