Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

Dersler
Dersler
Dersler
Dersler:
Bitirme Projesi:
Yurtdışı Etüt Gezisi:
EMBA Yönetici Seminerleri Serisi:
|
DERSLER:
ACCT801 - Finansal Tablo Analizi: Ders içeriği şunlardan olușur: (1) finansal raporların hazırlanmasında kullanılan kavram ve prensipler, (2) ekonomik faaliyetlerin finansal raporlara kaydedilmesinde kullanılan metodlar, (3) finansal raporların analiz edilmesi ve yorumlanması, (4) finansal raporları kullananların tanımlanması ve (5) kullanıcıların finansal raporlamada oynadığı roller.
ECON801 - Küresel Ekonomi Dinamikleri: Her hafta makroekonomik analizin farklı bir bölümü işlenir. Bu bölümler oldukça geniş bir spektrumu kapsamakla beraber para politikası, maliye politikası, finansal piyasalar, dış ticaret dinamikleri, işgücü piyasaları gibi konuları içerir, ayrıca küresel finansal kriz sonrası dünya ve Türkiye ekonomisini bekleyen global ve yerel sorunlar ele alınır.
FIN802 - Kurumsal Finans: Bu ders öncelikle finansal piyasaları ve bu piyasalarda alınıp satılan finansal araçları incelemektedir. Ders boyunca modern finans metotları ve bunların gerektirdiği analitik araçlar incelenir. Yöneticiler iki tür finansal kararla karşı karşıya kalırlar: yatırım kararları (hangi yatırımları yapalım) ve finansman kararları (bu yatırımlar için hangi finansman kaynaklarını kullanalım) Bu ders yöneticilerin sağlıklı yatırım kararları vermeleri için gerekli araç ve metotları geliştirir ve aktarır. Finansman kararları ve bunların kurumun piyasa değeri üzerindeki etkileri sonraki derslere bırakılmaktadır.
MGMT801 - Kurumsal Etik ve Sosyal Etki: Yöneticiler ve çalışanlar profesyonel kariyerleri süresinde sürekli etik ikilemler ile karşı karşıya kalır. Bu nedenle, bir örgütün her kademesindeki karar alma süreçlerine iş etiğinin de entegre edilmesi gerekir. Bu ders, kuramsal yaklaşımlar, eleştirel (öz)değerlendirmeler ve gerçek iş vakaları yardımıyla iş etiği ve kurumsal sosyal sorumluluk konularına yönelik bilimsel bir çerçeve sunar. Derste iş etiğinin önemli çerçevelerinin tartışılmasının yanı sıra (örn, kurumsal sosyal sorumluluk, paydaş kuramı, ve kurumsal vatandaşlık), etik karar alma ve etik düşünce modelleri uygulanarak, etik konusu bireysel düzeyde ele alınır. Ardından ders, örgütlerde ve ekiplerde iş etiğinin gerçekte nasıl yönetilebileceğini ana hatlarıyla işler ve çeşitli iş bağlamlarında (örn insan kaynakları yönetimi, pazarlama, uluslararası işletme) etiğin oynadığı rol üzerinde durur.
MGMT807 - Veriye Dayalı Karar Verme: Bu ders veri seti, istatistiksel model ve karar alma arasındaki ilişkiyi vurgulamayi hedeflemektedir. İstatistiksel modeler ve onların uygulamaları, ve verinin analiz edilmesi için gereken temel istatistiksel yöntemler, değişik analizlerin güçlü ve zayif yanlarının nasıl değerlendirilebileceğini anlamak amacıyla ders boyunca üzerine yoğunlaşılacak alanlardır.
MGMT823 - Strateji ve Endüstri Analizi: Bu ders bir şirketin bir bütün olarak yönetimi ve başarısını irdeler. Bir firmanın genel yönünün belirlenmesi, bir iş alanında nasıl rekabet etmesi gerektiğini ve rekabet ettiği alanı nasıl şekillendirebileceğini inceler. Bu ders büyük resme odaklanması, üst yönetim perspektifinden bakması ve daha önce edinilen işlevsel bilgileri adına strateji dediğimiz tutarlı bir bütün haline getirmesi açısından önceki derslerden ayrılır. Daha somut olarak, rekabet edilen alanine sistematik olarak çözümlenmesi, bu çözümlemeyi kullanarak rekabet avantajı oluşturacak bir strateji oluşturulması, ve değişen rekabet koşullarında bu avantajın korunması konularını içerir.
MKTG802 - Pazarlama Stratejisi: Bu ders bir örgütte pazarlamanın oynadığı role giriş sunar. Derste özellikle örgüt içerisinde pazarlama çözümlerinin geliştirilmesi ve pazarlama sorunlarının tanımlanıp analiz edilebilmesi için gerekli becerilerin geliştirilmesi konuları işlenir. Derste, pazarlama kararları alabilmek için gerekli analitik kavramlar ve teknikler ele alınır ve müşteri değerinin nasıl yaratılacağı, korunacağı ve sürdürülebileceği üzerinde durulur. Ders aynı zamanda öğrencilerin kendi pazarlama kararlarını sunup savunabilmesi ve diğerlerinin tavsiyelerini eleştirel bir gözle inceleyip tartışabilmesi için (hem yazılı hem sözlü) bir forum niteliği de taşır.
OPM802 - Operasyon Stratejisi: Bu ders organizasyonlardaki operasyon yönetiminin temel karar alanlarını kapsar. Bu kapsamda süreç analizi, kalite ve stok yönetimi prensipleri bir operasyon stratejisi çerçevesi içinde tartışılır. Öğrenciler değişik süreç tiplerini, süreç analizi yapmayı, ve süreç etkinliği ve verimliliğinin prensiplerini öğrenir. Süreç kalitesinin süreç performansına etkisi ile istatistiksel kalite kontrolü ve 6-sigma yaklaşımı da anlatılır.
MGMT 814 - Liderslik: Bu ders, öğrencilerin örgütsel bağlamlarda çeşitli analiz seviyelerinde liderlik ve etki becerilerinin gelişimine odaklanmaktadır. Öğrencilerin kendi liderlik inançlarını ve değerlerini tanımlamalarına ve ilgili liderlik davranışlarına bağlı kalmalarına yardımcı olmayı amaçlar, böylelikle kişisel liderlik kimliklerinin gelişimini teşvik eder. Ders daha sonra, bireylere, ekiplere ve organizasyonlara liderlik etme etrafındaki konuları ele alır; bu konular arasında organizasyonel değişim, kültür ve inovasyon gibi alanlar bulunur. Çeşitli sosyal bilim temelli disiplinlerden yararlanarak, etkili liderlik için araçları tartışmak için araştırma ve vaka çalışmalarını entegre eder.
MGMT 813 - Müzakere ve Etki: Ders, öğrencilerin iş dünyasında müzakere, çatışma yönetimi ve bireysel ikna becerilerine yönelik pratik becerilerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Ders beş ana modül etrafında yapılandırılmıştır: (1) Müzakerelere hazırlık, (2) Dağıtıcı müzakere stratejisi ve taktikleri, (3) Bütünleştirici müzakere stratejisi ve taktikleri, (4) Müzakerelerde güç, etik ve itibar. Bu modüller aracılığıyla öğrenciler, gerçek örgütsel zorlukları yansıtan çeşitli sınıf içi müzakerelere katılır ve teorik kavramları etkili bir şekilde uygulama yeteneklerini geliştirirler.
MKTG 806 - Müşteri Odaklı Liderlik: Bu ders, öğrenciye dijital çağdaki tüketici davranışlarına genel bir bakış sağlamak için tasarlanmıştır. Tartışılacak prensipler hem pazar odaklı bir toplumda tüketici olmanın ne anlama geldiğini hem de bir pazarlamacı olarak, pazarlamanın geliştirilmesinde tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamanın rolünü anlamak için gerekenleri öğrenciye tanıtmayı amaçlamaktadır. Tüketimle ilgili süreçleri ve tüketici davranışlarını daha iyi tahmin edip etkileyebildiğimiz durumları keşfetmek hedeflenmektedir.
MGMT 816 - Yönetici Girişimciliği: İnovasyona Öncülük Etmek: Ders, gerçek(organik) gelir artışı ve etkili üretken harcama konularını işler. İçerikler, hedefleme, bölümleme, konumlandırma, reklamcılık ve inovasyon yönetimi gibi temel kavramlara dayanmaktadır. Ders, fiyatlandırma, ürün özellik formülasyonları, pazarlama etkinliği ölçümü üzerine yeni ve ortaya çıkan gelişmeler ve endüstri aksaklıklarına vurgu yaparak titiz analitik yaklaşımları tanıtır. Katılımcılar, Büyüme Danışmanı, Büyüme Şefi rolünü oynarlar. İster bir başlangıçta ister büyük bir şirkette çalışın, ister ürün veya hizmet satıyor olun, ister müşterileriniz bireysel tüketiciler veya şirketler olsun, bu kavramsal zorluklar önemlidir.
FIN803 - Stratejik Finansal Yönetim: Ders finansal yönetim konularında stratejik karar vermek üzerine yoğunlaşacaktır. İşlenecek konular proje değerlemesi, sermaye maliyeti, sermaye toplanması, borç-öz sermaye kararları, ve şirket değerleme metodlarıdır.
MGMT845 - İnsan Sermayesi Stratejisi: 'İyi, Daha İyi ve Mükemmelleşen Karar Verme' sürecinin kavranması ile ders katılımcılarının kendileri ve bireylerle ilgili kararlarını daha iyi verme yetkinliğini ve farkındalığını arttırmak ve kapasitelerinin sınırlarını zorlayarak, kendi potansiyellerini nasıl arttırabilecekleri yönünde rehberlik vermektir.
EMBA YÖNETİCİ SEMİNERLERİ SERİSİ:
MGMT811 - Liderler için Yoğun Deneyim Atölyeleri: Öğrencilere sınıf ortamında iş dünyasının önde gelen yöneticileri ile deneyimlerini paylaşma ve teori ile saha deneyimlerini bir araya getirme fırsatı sunmak.
YURTDIŞI EĞİTİM GEZİSİ:
MGMT 810 - Küresel Eğitim Gezisi: Yurtdışı Çalışma Gezisi, öğrencilerin işletmenin global boyutunu daha iyi kavramalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu amaçla, öğrencilere sınıfta öğrendiklerini tamamlamak üzere, ziyaret edilen ülkelerde çok-uluslu ve yerel şirketlerin, devlet sektörünün üst düzey yöneticileri ile tanışma fırsatı sunulmaktadır. Gezi sırasında, ziyaretler ve konuk konuşmacılar aracılığı ile öğrenciler, dünya çapında şirketleri ve ünlü üniversitelerin işletme okullarını görme ve tanıma olanağı bulmaktadırlar.
BİTİRME PROJESİ:
PROJ850 - EMBA Bitirme Projesi: Ders, öğrencilerin, ya mevcut kurumlarında ya da yeni tanımlanmış bir girişimde Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programında edindikleri bilgileri kullanarak veya bu bilgileri entegre ederek, kariyerlerini destekleyecek bir etki yaratmasını sağlamayı amaçlar.