3 Lisans Mezunu

Endüstri Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Gözde Avşer

Gözde Avşer (IE), Hollanda'nın en büyük bankalarından Rabobank'ta veri bilimci olarak çalışıyor. Makine öğrenmesi algoritmaları kullanarak, bankanın hem bireysel hem de kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlarken, kârlılığını da arttıracak analitik çözümler üretiyor.

Özyeğin Üniversitesi'nde 3. sınıf öğrencisiyken San Diego, California'da banka şubelerinde iş gücü optimizasyonu üzerine yaptığı staj ile akademik bilgilerini gerçek bir sorun üzerinde uygulama fırsatı buldu. Son senesinde veri analitiğine yönelik seçmeli dersler almaya devam etti ve 2015 yılında Endüstri mühendisliği bölümünden birinci olarak mezun oldu. Finans sektöründe veri analisti olarak 2 sene çalıştıktan sonra, Tilburg Üniversitesi'nde İş Analitiği ve Yön Eylem araştırmaları yüksek lisansını tamamladı. Nielsen firmasında pazarlama bütçesi optimizasyonu sağlayan yazılımı geliştirerek Brezilya, Japonya, Kanada gibi pek çok ülkedeki firmalara uyarladı. 2020 yılından beri Rabobank'ta finans sektöründe veri bilimi üzerine projelerini sürdürüyor. Çeşitli makine öğrenmesi algoritmalarıyla müşteri kaybı tahminlemesi, kurumsal bankacılık müşterilerine en uygun çapraz satış ürününün belirlenmesi gibi projelerde çalışıyor.

Modellerin geliştirilmesine ek olarak, ölçeklenebilir şekilde hayata geçirilmesi için gerekli operasyonlarda da görev alıyor. Projelerin yanısıra, banka içerisinde kodlama yeteneklerini geliştirmek isteyen veri bilimciler için içerikler ve çalışmalar hazırlıyor.

Asya Atik

Asya Atik (IE), Özyeğin Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği ve Uluslararası İşletme ve Ticaret alanlarında çift anadal yaparak lisans eğitimini tamamladı. Özyeğin'deki süresinde akademik başarılarıyla öne çıkarken çeşitli etkinliklere de aktif olarak katıldı. Birçok derste öğretim asistanı olarak görev aldı ve TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Forumu'nda aktif rol oynadı. Araştırma projelerine ve yayınlara dahil oldu. Ayrıca, Doğa Sporları Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi ve başkan olarak liderlik rolleri üstlendi. Aynı zamanda Asya, Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın bir mezunu olarak da yer alıyor.

Asya, eğitimine North Carolina State Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırmaları alanında yüksek lisans yaparak devam etti. NC State'deki süresince, Türk Öğrenciler Derneği içinde liderlik pozisyonlarına yükseldi, başkan yardımcısı ve başkan olarak hizmet verdi. Akademik katkıları ve özverisi çeşitli ödüllerle takdir edildi, bunlar arasında 2019 Mühendislik Fakültesi Lisansüstü Başarı Ödülü, 2019 Üniversite Lisansüstü Bursu ve 2023 ISE Olağanüstü Öğretim Asistanı Ödülü yer alıyor.

Şu anda Asya, North Carolina State Üniversitesi'nde Ulaşım Sistemleri Optimizasyonu, İnşaat Mühendisliği alanında 2023 Ağustos'unda mezun olmak üzere doktora çalışmalarını sürdürüyor. Araştırma alanları arasında Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri, İnsani Yardım Lojistiği, Ağ Optimizasyonu ve Veri Analitiği bulunuyor. Doktora tezi, trafik kazalarına müdahale ağ tasarımı, rota optimizasyonu ve kaza lokasyonu tahminine odaklanıyor. 2023 sonbaharından itibaren Asya'ya Syracuse, New York'taki Le Moyne College'da İş Analitiği alanında öğretim üyesi pozisyonu teklif edildi.

Berke Söylemezoğlu

Berke Söylemezoğlu (IE), P&G'de marka müdürü olarak çalışmaktadır. Öğrencilik döneminde üniversitenin sağladığı sosyal aktivitelere büyük önem veren Berke, ÖzÜ macerasının ilk 3 senesinde Oda Tiyatrosu ile 5 tiyatro oyununda rol aldı, festivallere katıldı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ÖzÜ Operations Research Kulübü’nde başkanlık görevini yürüttü. Kulüp, 2 sene içerisinde Özyeğin’in en aktif ve kalabalık kulübü haline geldi.

Yaz dönemlerinde 2 ay Litvanya, 2 ay Finlandiya’da gönüllülük programlarına katılan Berke, ekip liderliği yaptı. Bu sayede farklı ülke ve kültürlerden insanlarla beraber çalışma şansını yakaladı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin yeni girişli öğrencilerin okula daha rahat alışması için kurguladığı Peer Advisor programında da Peer Advisor olarak görev aldı. Mezun olduktan sonra da podcast’ler kaydederek ve üniversite öğrencilerine mentorluk sağlayarak deneyimlerimi aktarmaya devam etti.

Özyeğin Üniversitesi’nin sektörel eğitimi ana odak noktalarından birisi olarak benimsemesi sayesinde, henüz 1. Sınıf öğrencisiyken FİBA Grup bünyesindeki Fiba Banka ve GAP şirketlerinde kredisiz staj yapma fırsatı elde eden Berke, ardından sırasıyla Philip Morris, Bayer, Coca Cola İçecek şirketlerinde yaptığı stajlar sayesinde iş deneyimleri edindi. Endüstri mühendisliği bölümünün bitirme tezi dersi kapsamında Unilever ile yaşadıkları gerçek bir sorun üzerinde çalışma ve bu soruna akademisyenlerimizin de desteğiyle çözüm bulma şansı yakaladı.

2020 Bahar döneminde, önce Deloitte Danışmanlık şirketinde İş Analisti olarak başlayıp, sonrasında P&G’ye geçerek Marka Müdürü olarak çalışmaya başlayan Berke, hâlen bu pozisyonda çalışmalarını sürdürüyor.