Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı

Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı

Program modülü, Türkiye’de gastronomi kavramına holistik bir bakış açısıyla çok disiplinli, bilimsel ve yenilikçi bir yaklaşımla farklı bir boyut kazandırmayı hedeflemektedir. Modül, temel olarak gastronomi ve yeme-içme kültürü çalışmaları alanında akademik çalışma yapmak isteyen bireylere özgün araştırma yapma imkânı sağlarken; aynı zamanda tasarım, tarım, yeme-içme sektörü ve/veya gıda endüstrisinde çalışanlara mesleki açıdan kendilerini zenginleştirecek araştırma temelli bir bilgi birikimi sunar. Öğrenciler her türlü yeme-içme üretim ve tüketim pratikleriyle ilgili olan konuda disiplinler arası projeler üretir ve araştırmalar yaparlar.

Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı için öğrenciler Tasarım, Teknoloji ve Toplum Yüksek Lisans (Tezli) Programının zorunlu derslerini:

DIS 505 Akademik Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği

DIS 502 Bilim ve Teknolojinin Toplumsal Teorisi ve Gastronomi ve Tasarım Yüksek Lisans modülünün aşağıdaki zorunlu derslerini: 

DIS 567 Yemek Kültürü ve Tarihi

DIS 566 Gıda ve Tüketici Davranışları

DIS 568 Duyusal Analiz ve Yeni Ürün Geliştirme ve iki (2) adet alan seçmeli dersi alarak programı bir (1)  adet konferans bildirisi, Tasarım, Teknoloji ve Toplum Üzerine Seminer dersi ve Yüksek Lisans Tez Çalışması ile tamamlayacaklardır.

Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı hakkında akademik bilgi için :

Doç. Dr. Özge SAMANCI

0216-564 9318, 0216 564 9802 

ozge.samanci@ozyegin.edu.tr