Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

İnşaat Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Mert Kavala

Mert Kavala 2018 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olmuş ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisans programına tam burslu olarak başlamıştır. Özyeğin Üniversitesi'nde geçirmiş olduğu 4 sene içerisinde kendisini sosyal ve akademik açıdan geliştirme fırsatı bulmuştur. Okulun İnşaat ve Mimarlık öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyen Yapı Kulübü‘nde, 3.5 yıl yönetim kurulu üyesi, 2021 yılında ise kulüp başkanı olarak görev almıştır.

Lisans eğitimi sürecinde, Statik ve Yapı İşletmesi derslerinde, lisans öğretim asistanı sıfatıyla ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un ileri Beton Malzemeleri laboratuvarında, kendi kendini iyileştirebilen beton malzemeler üzerine lisans araştırma asistanı sıfatıyla araştırma yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi'nden 2022 yılında bölüm birincisi olarak 3.71 ortalama ile mezun olmuştur. Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un danışmanlığında, bitirme grubuyla birlikte hazırlamış oldukları ‘Mikrobiyal Kaynaklı Kalsit Çökelmesinin Kum ve Kil Zeminlerde Şev Stabilizasyonu İçin Kullanımı' başlıklı çalışmayı genişleterek,18. Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumunda sunmuş olup, bu çalışma, en iyi bildiri seçilmiştir.

2023 Ocak ayında The University of Texas at Austin’de Geoteknik Mühendisliği alanında bütünleşik doktora programına başlamış olup, biyolojik süreçler kullanılarak karbondioksit yakalanması ve depolanması alanındaki çalışmalarını, araştırma asistanı olarak sürdürmektedir. Ayrıca Geoteknik Mühendisliğine Giriş dersinde 2 dönemdir öğretim asistanı olarak görev yapmaktadır. UT Austin’de gostermis oldugu akademik başarılar neticesinde 2022-2023 akademik yılı için Cockrell School of Engineering tarafından ‘Larry Goertz Graduate Fellowship’ başarı bursuyla ödüllendirilmiştir.

 

Birgül Cansu Acartürk

Dr. Birgül Cansu Acartürk (CE), 2017 yılında inşaat mühendisliği lisans programını, bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Üniversite yılları boyunca hem araştırma hem de öğretim asistanı olarak görev alarak, akademik becerilerini geliştirmiştir. Lisans eğitimi boyunca özellikle sürdürülebilir ve yenilikçi yapı malzemeleri sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar, doktora eğitiminde bu alanlara yönelmesini sağlamıştır. 2017 yılında The Ohio State University'de başladığı doktora eğitimini 2022 yılında "Novel and Sustainable Cementitious Systems: Improving Calcium Sulfoaluminate Cement and Bacterial Concrete Properties" başlıklı tezi ile başarıyla tamamlamıştır.

Doktora döneminde sürdürebilir çimento bazlı sistemler ve bakteriyel beton üzerine birçok akademik makale yayınlayıp, ulusal ve uluslararası konferanslarda bu konularda sunum yapmıştır. Şu anda kariyerine University of Colorado Boulder'da doktora sonrası araştırma görevlisi olarak devam eden Dr. Acartürk, buradaki araştırmalarında biyobazlı çimentolu sistemler üzerine yoğunlaşmıştır. Çalışmaları, çimento üretimi ve kullanımı sırasında karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Tolga Aydın

Tolga Aydın (CE), inşaat mühendisliği lisans eğitimiyle birlikte elektrik ve elektronik mühendisliği yandal programını başarıyla tamamlamıştır ve  3.47 not ortalamasıyla 2022 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler arasında 2. sırada yer almıştır. Lisans eğitimi boyunca okulda gönüllü olarak MATH 104,MATH 212 ve MATH 211 derslerinde asistanlık görevinde bulunmuştur.

Akademik açıdan Doç.Dr. Zeynep Başaran Bundur’un “Fiber Donatılı Geopolimer Harçlar Kullanılarak Eklemeli Üretim Yöntemi ile Prototip Elde Edilmesi (GEO-3B)” adlı TÜBİTAK projesinde Lisans bursiyeri olarak görev almıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları bitirme projesinin çıktılarını ise 28 Eylül 2022 tarihinde Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda ‘Mikrobiyolojik kaynaklı kalsit çökelmesinin (MICP) zemin özelliklerinin iyileştirilmesi için kullanımı’ adlı bildiriyi Yönetim Kurulu tarafından ‘en iyi bildiri’ seçilmiştir.

Tolga, yüksek lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmektedir. Yüksek lisans eğitiminin ilk senesinde “Beton-3B: Üç Boyutlu Yazıcılar Ile Fiber Donatılı Çimento Esaslı Kompozitlerin Üretilmesi” adlı TÜBİTAK projesinde altında çalışmıştır. Şu an tez konusu olarak ise 3B yazıcı teknolojisine uygun taş yünü atığının kullanıldı fiber donatılı tek parçalı geopolimer harç tasarımı üzerine çalışmaktadır.