Hakkımızda

Güvenli Yaşam ve Çevre Departmanı kurulduğu günden bugüne, medeni yaşamın temel gereklilikleri, güvenli yaşam ve çevre   kültürünün temeline sahip olacak şekilde farkındalık yaratmayı amaçlamış ve HSE kültürünün Özyeğin Üniversitesindeki paydaşlarımız arasında yaygınlaşması hedeflenmiştir.

Yasal mevzuatların yakından takip edilmesi, kampüsümüzde güvenli çalışma ortamının yasalar çerçevesinde oluşturulması ve HSE konularında rehberlik/danışmanlık yapılmasını üstlenmiştir. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 Güvenli Yaşam/Çalışma (İş Sağlığı Güvenliği) Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmış ilk Türk üniversitesi olmuştur. Bu nedenle, üç ana plana temel teşkil edecek güvenli yaşam/çalışma, çevre ve acil durum politikaları oluşturulmuştur.

Bu politikalar çerçevesinde hedef ve amaçlar belirlenerek tüm departmanlara rehberlik edilmeye devam edilmektedir.