SEC 180 Sürdürülebilir Kampüs Uygulamaları

Bu dersin amacı öğrencilere, kampüsteki iklim değişikliğine karşı uygulamaya alınan yeşil kampüs operasyonları ile ilgili anlayış sunmak, öğrencilere yeşil kampüs alanlarında yeni projeler geliştirme ve uygulama becerisi kazandırmaktır. Ders, kampüsteki çevresel sürdürülebilirlik politikalarını ve uygulamalarını incelerken enerji, su, mobilite, gıda yönetimi gibi temel konulara odaklanır. Öğrencilere, sürdürülebilirlik alanında proje yönetimi anlatılır ve yeşil kampüs uygulamaları için projeler geliştirmelerine yardımcı olunur. Dersin sonunda, öğrencilerin projelerini uygulamaya başlaması beklenmektedir. Derste, davetli sivil toplum örgütü temsilcilerinin düzenlediği atölyelere de yer verilmektedir.