SEC 308 Plastik Kirliliği ve Çevresel Etkileri

Bu dersin amacı öğrencilere insan kaynaklı atık, özellikle (mikro)plastik kirliliğinin boyutları ve doğal yaşama etkileriyle bölgesel ve küresel ölçekte mücadele konusunu tanıtmaktır Dersin konuları, insan kaynaklı atıkların çeşitleri, plastik materyalinin çeşitleri, üretim ve kullanım tarihçesi, plastik kirliliğinin küresel ve bölgesel dağılımları, ileriye yönelik dağılım projeksiyonları, kaynakları, yayılım yolları ve yutakları, mikroplastik tanımı, (mikro)plastik kirlilik analiz yöntemleri, ekosistem ve canlılara etkileri, plastik atık yönetimi, Küresel Plastik anlaşması ve plastik kirliliği ile mücadelede uygulanan bölgesel politikaları içerir.