SEC 150 Farkındalık/Mindfullness ile Yaşamak

Bu dersin amacı öğrencilere süreç, pratik ve bilimsel açıdan Farkındalık/Mindfulness bigisini aktarmak, bu bilgileri gerçek örneklerle de güçlendirerek Farkındalık/Mindfulness pratiğini öğrencilerin yaşamlarına devamlılıkla kazandırmaktır. Bu sayede ders öğrencilere stres, kaygı ve diğer ana duyguların yönetimini öğreterek odaklanmayı yaşamda ve okulda keskinleştirirken, aynı zamanda öz-şefkat kaslarını pratikler ve nöroplastisite ile uyandırmaya da yardımcı olur.

Bu ders Farkındalık/Mindfulness pratik ve bakış açısına giriş niteliğindedir. Öğrenciler, Farkındalık’ın ne olduğunu, pratiğini ve yaşama katkısını gerçek örneklerle içselleştirirken iyi ve sağlıklı varoluşları - well being- pekişir. Farkındalık/Meditasyon’un farklı açılardan değişik pratikleri, konuların ders içi sınıfça gözden geçirilmesinden sonra paylaşılır. Bu farklı pratikler stres azaltımı, duyguları bedenimizde tanıma ve yönetme, beynimizdeki otonom düşünce akımını yönetme, dayanıklılık, öz şefkat ve kendi yaşam amacımızı fark etme, kendi öz varlığımız ile uyumda yaşam seçimleri gibi konuları içerir.