Rektör Yardımcıları

Reha-Civanlar
Prof. Dr. M. Reha CİVANLAR
Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı

Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında 1979 ve 1981'de Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden, Doktora derecesini Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında 1984'de North Carolina State Üniversitesi'nden aldı.

Halen Özyeğin Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev almaktadır. Ayrıca Vidyo Inc., U.S.A ., ve Argela Teknolojileri A.S., Türkiye, şirketlerinin danışma kurulu üyesidir. Özyeğin Üniversitesi'ne katılmadan önceki iki yıl Palo Alto, California'daki DOCOMO Laboratuarlarında Genel Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Ağları ve Medya Araştırma Laboratuarı Direktörü olarak görev yaptı. 2002-2006 arasında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Ziyaretçi Profesör olarak bulundu. 1991 yılından itibaren çeşitli pozisyonlarda görev yaptığı AT&T Araştırma Laboratuarlarında en son Görsel İletişim Araştırma Bölümü Başkanıydı. Bundan önce de Bell Laboratuarları Pixel Makineleri bölümündeydi. İş hayatına NCSU'daki İletişim ve Sinyal İşleme Merkezinde araştırmacı olarak başlamıştı.

Dr. Civanlar'ın çok sayıda yayını, uluslararası standartlara katkıları, ve 40'tan fazla patenti bulunmaktadır. 1985'de IEEE ASSP Grubunun en iyi makale (Senior Paper) ödülünü aldı. Araştırma alanları arasında paket video sistemleri, iletişim ağları, özellikle Internet ve mobil bazlı sistemler üzerinde video ve çok ortamlı iletişim, video sıkıştırma, 3DTV, ve yeni nesil Internet sayılabilir.

Kendisi Fulbright araştırmacısı olup Sigma Xi grubu üyesidir. IEEE Transactions on Communications, IEEE Transactions on Multimedia, Journal of Applied Signal Processing ve EURASIP Image Comm. dergilerinde editör olarak hizmet vermiştir. IEEE MMSP ve MDSP teknik kurulları üyeliği yapmıştır. Dr. Civanlar 2005'de IEEE Fellow'u oldu.

Tanju Erdem
Prof. Dr. A. Tanju ERDEM
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

A. Tanju Erdem Boğaziçi Üniversitesi’nden 1986 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik alanlarında lisans derecelerini aldı. University of Rochester, Rochester, New York, A.B.D.’den Elektrik Mühendisliği alanında 1988 yılında yüksek lisans ve 1990 yılında doktora derecelerini aldı. Eastman Kodak, Rochester, New York, A.B.D., şirketinin araştırma laboratuvarlarında 1990-1998 yılları arasında çalıştı ve görüntü ve video işleme konuları üzerinde araştırma faaliyetlerinde bulundu. Üç boyutlu görüntü işleme teknolojileri geliştirmek üzere 1998 yılında İstanbul’da Momentum A.Ş.’yi kurdu ve 2009 yılına kadar bu şirkette CTO olarak görev aldı. ISO-MPEG komitesinde 1991-1998 yılları arasında görev aldı. 2010-2014 yılları arasında IEEE Sinyal İşleme Türkiye Kolunun Başkanlığını yaptı ve Signal Processing: Image Communication dergisinde yardımcı editör olarak görev aldı. 2009 yılında katıldığı Özyeğin Üniversitesinde 2012-2014 yılları arasında Bilgisayar Bölümü Başkanı ve 2014-2018 yılları arasında Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı.

Güray Erkol
Prof. Dr. Güray ERKOL
Öğrenci Gelişimi ve Deneyiminden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Lisansını (1999) ve yüksek lisansını (2001) Fizik alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden aldı. ODTÜ'de araştırma görevlisi ve Hollanda'daki Nükleer Fizik Hızlandırıcı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalıştı. Doktorasını 2006 yılında Groningen Üniversitesi'nden Fizik alanında aldı. 2006-2008 yıllarında Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2008 yılında Özyeğin Üniversitesi'ne katıldı. Yüksek enerji, parçacık ve hadron fiziği alanlarında makaleler yayımladı, araştırma projeleri yürüttü. 2013 yılında ÖzÜ’nün ilk Eğitim-Öğretimde Üstün Başarı ödülünü kazandı. 2016-2018 yıllarında Öğrenci Dekanlığı görevini yaptı.