ÖzÜ İngilizce Sınavları

2023 güz dönemi için üniversite yurtdışından öğrenci kontenjanından kayıt olan öğrencilerin girebilecekleri dil yeterlik sınav tarihleri aşağıda sunulmuştur.

Sınav

Sınav Tarihi

Sonuç İlanı

Sınav Yöntemi

Placement - Genel

5 Ekim 2023
Perşembe

5 Ekim 2023
Perşembe

Yüz Yüze

TRACE - Genel

6 Ekim 2023 Cuma

10 Ekim 2023 Salı

Yüz Yüze

• Sınavlara yalnızca kayıtlarını tamamlayan öğrenciler katılabilir.
  • TRACE sınavına yalnızda Placement sınavından başarılı olan öğrenciler katılabilir.
  • Placement ve TRACE sınavına bir öğrenci yalnızca 1 kez girebilir. Sınavdan herhangi bir not alındı ise, öğrencinin düzeyi aldığı puana göre belirlenir ve ilan edilir; öğrenciye yeniden sınava girme hakkı verilemez.
  • Erken kayıt Placement ve TRACE sınavlarında teknik sorun yaşayan öğrenciler, make up olarak genel Placement ve TRACE sınavlarına katılabilir.
  • Öğrencilerin akademik süreçlerini düzgün takip edebilmeleri için en geç 11-12 Eylül sınavlarına girmeleri önemle tavsiye edilir.
  • Bu sınava girmeyenler, tarihleri daha sonra ilan edilecek olan ve ders ekleme-bırakma dönemi içinde yüz yüze düzenlenecek olan geç kayıt Placement-TRACE sınavına girebilirler. Bu öğrencilerin ders kayıtları, add-drop dönemi sonunda ancak yapılabilecektir.
  • İngilizce dil yeterlik muafiyeti olan öğrenciler tekrar sınavlara alınmayacaktır.
  • Örnek TRACE sınavına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Online Placement ve Online TRACE sınavlarına girecek öğrencilerimizin, sınava girmeden önce LMS üzerinde yer alan deneme sınavına girmelerini önemle tavsiye ederiz. Deneme sınavını yapmanız, sınavda kullanılacak olan gözetmenlik yöntemi için gerekli teknik donanıma tam olarak sahip olup olmadığınızı görmeniz için büyük önem taşımaktadır.
  • Deneme sınavı ve gerçek sınavlara girişle ilgili bilgiler, sınav tarihleri öncesinde öğrencilerin ozu.edu.tr uzantılı hesaplarına ayrıca gönderilecektir.