Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Franck
Bruwier

Franck
Bruwier

Usta Öğretici

Lisans

Otel ve Restoran İşletmeciliği, Diablo Valley College, San Fransisco, California, 1996



Araştırma Alanları

Uluslararası ve Fransız Mutfakları


Biyografi

Şef Franck Bruwier, Otel ve Restoran İşletmeciliği lisans diplomasını 1996 yılında Diablo Valley College, San Fransisco, California’dan almıştır. 1993 yılından itibaren çalışmaya başlayan Şef Bruwier, California Cafe ve Left Bank restoranlarında chef de partie, 1996-2001 yılları arasında Paris’te bulunan 3 Michelin yıldızlı Lucas Carton restoranında sous chef, 2002-2003 yıllarında Mexico City’de Champs Elysees restoranında baş aşçı, 2004 yılında Londra’daki Le Souffle restoranında baş aşçı ve 2005-2006 yıllarında aynı şehirdeki Sketch adlı restoranda baş aşçı olarak görev yapmıştır. 2006 -2009 yılları arasında Şangay, Çin’deki Club Shanghai’da yönetici şef, 2010-2011 yılları arasında ise Güney Kore’de bir Le Cordon Bleu restoranı olan Signatures’da yönetici şef olarak çalışmıştır. 2011 yılı ile 2013 yılı sonuna kadar Le Cordon Bleu’nun Malezya’daki mutfak sanatları okulunda, okulun operasyonundan ve mutfak programlarından sorumlu yönetici şef olarak çalışmıştır. Şef Bruwier, Fransızca’nın yanı sıra İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.